עו״ד ונוטריון יצחק אוסמו

חייב כספים לאחרים? מוטרד?? התקשר עכשיו 058-7822278

משרד עו"ד ונוטריון יצחק אוסמו מתמחה בחדלות פירעון \ פשיטת רגל יחידים ותאגידים

חייב כספים לאחרים? מוטרד?? התקשר עכשיו 058-7822278 \ 04-9927787

משרד עו"ד ונוטריון יצחק אוסמו מתמחה בחדלות פירעון \ פשיטת רגל יחידים ותאגידים

צריך עורך דין לחדלות פירעון? שלח פרטים וקבל יעוץ עכשיו ללא התחייבות!

המשרד מתמחה ובעל ניסיון וותק עוסק בייצוג נתבעים לחדלות פירעון ושיקום כלכלי
לא מצליחים לכסות חובות ולהתמודד עם החשבונות והתשלומים החודשיים?
כדאי לכם לשקול לפתוח בהליכי חדלות פירעון – התחליף החדש לפשיטת הרגל הידועה.

ביטול הליך, חוסר שיתוף פעולה, ביטול פסק דין, הגשת בקשה עיקרית חדשה:

בתיק חדל"פ (חיפה) 58026-10-19, קבעה כבוד השופטת איילת הוך-טל, כדלקמן : "חוסר שיתוף הפעולה מצד יחיד כמוהו כזניחת ההליך. התנהגות זו, בשים לב לחסות היחיד תחת הליך זה אשר הוגדר לא אחת כ"חסד המחוקק", מהווה התנהגות בחוסר תום לב, כאשר עקרון זה חולש גם על הוראות חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי , תשע"ח –2018 החל בעניינו (ראה לעניין זה קביעותיו שך כב' השופט מינץ במסגרת ע"א 7375/18 גל נ' בן ארצי (פורסם במאגרים , 2.10.19). לפיכך, ובזיקה להתראה שניתנה בהחלטה לעיל, אני מורה על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניין היחיד ומוחקת את הבקשה מטעמו, על כל ההשלכות הנובעות מכך. בנסיבות אלה, ההגבלות שהושתו במסגרת הצו לפתיחת ההליכים מבוטלות. צו עיכוב יציאה מן הארץ יעמוד בתוקפו למשך 90 ימים נוספים. תנאי להגשת בקשה לביטול פסק דין זה הינו צירוף אישור הנאמנת בתוך 45 יום מהיום בלבד (ימי פגרה באים במניין) בדבר סילוק מחדלי היחיד בתוספת תשלום לקופת הנשייה בסך 1,000 ₪ בגין הוצאות ביטול פסה"ד. הגשת בקשה עיקרית חדשה תהא בהתאם להלכת אלקצאצי (ע"א 8673/13 אלקצאצי נגד כונס הנכסים הרשמי (פורסם במאגרים , 2.4.14) ואליה ידאג היחיד לצרף פסק דין זה".

ניהול עסק של יחיד במהלך חדלות פירעון:

לפי סעיף 157(א) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תשע"ח 2018, "הממונה יורה על הפעלת עסקו של היחיד בתקופת הביניים, לבקשת היחיד או בהסכמתו, אם שוכנע כי הפעלת העסק לא תפגע בשיקומו הכלכלי של היחיד או בנושיו, ורשאי הוא להתנות את הפעלת העסק בתנאים ולקבוע מגבלות בהפעלתו כדי להבטיח את עניינם של הנושים". השאלות שעל הממונה לבחון: 1. האם הפעלת העסק לא תפגע בשיקום הכלכלי של החייב ? 2. האם היא תפגע בנושים? בתיק רחדל"פ (חיפה) 3665-11-20, נקבע ע"י כבוד השופט אפרים צ'יזיק : "אני סבור, שהפעלת עסק עצמאי, אשר מוסכם על כל הנוגעים בדבר שאינו גרעוני, וכל עוד המערערת אינה מוותרת על הכנסה אלטרנטיבית מובטחת על מנת להפעיל את אותו עסק עצמאי, הרי שיש לאפשר המשך ניהול העסק העצמאי. ובמה הדברים אמורים: אדם המצוי בהליכי חדלות פירעון, ככל שהיה מוותר על עבודה מובטחת ורווחית כבעל מקצוע מסוים, על מנת להפעיל עסק עצמאי אשר מניב סכום נמוך משמעותית מתוך רצון והנאה אכן אין הצדקה לכך; אולם בנסיבות של המערערת, שזהו עיסוקה, ובצוק העתים של משבר הקורונה סביר כי היא תתקשה למצוא עבודה אחרת, לפחות בימים אלו, מן הראוי לאפשר לה להפעיל עסק המאפשר לה להרוויח את המעט אותו היא מצליחה להניב, מאשר להורות על סגירת העסק ושליחתה לחפש עבודה כאשר היא אף אינה זכאית לדמי אבטלה לתקופת הביניים. כל זאת – כאשר את המעט אותו מצליחה היא להניב, מאשר להורות על סגירת העסק ושליחתה לחפש עבודה כאשר אין במקרה זה פגיעה בנושים, קרי, הפעלת העסק אינה גרעונית. הואיל ומדובר בטיפולי יופי הניתנים ללא עלות משמעותית, ללא שכירות וללא שכר עבודה, אלא שירות המוענק על ידי המערערת מהדירה בה היא מתגוררת, אין ספק שמדובר בעסק שאינו גרעוני. איני מתעלם מכך כי אכן חלק מהחובות המוצהרים הינם לספקים של עסקה של המערערת, אולם מדובר בחובות מינוריים ובודדים בהיקפים לא משמעותיים"

קצבת מזונות בהליך חדלות פירעון:

ראה : רחדל"פ (נצרת) 2497-04-20, כבוד השופטת מיכל ברלינר לוי : נקבע :"תנאי להקצבת מזונות על ידי בית המשפט של חדלות פירעון, הוא קיומו של פסק דין למזונות של בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי. נפסק, כי חרף השינוי שחל בעניין זה בסעיף 179 לחוק חדלות פירעון לעומת סעיף 128א לפקודת פשיטת הרגל [ נוסח חדש] , התש"ם 1980 – הדרישה למתן פסק דין כתנאי מקדים לקציבת המזונות – עודנה קיימת (רע"א 3239/18 יעקב ז'ק בנזקר נ' עו"ד מיכאל גבור (31/05/18)). ככל שלא קיים פסק דין המחייב במזונות, על הזכאי למזונות לפנות לבית משפט לענייני משפחה או לבית הדין הדתי, על מנת שידון בצרכי הקטינים ורק לאחר שיינתן פסק דין , ולו למזונות זמניים, יוכל לפנות לנאמן כדי שיגיש בקשה להקצבת מזונות (עודד מאור ואסף דגני ההפטר – חדלות פירעון , הסדרי חוב ושיקום כלכלי של יחידים , כרך א' , עמ' 208 , (2019) (להלן: "עודד מאור ואסף דגני"). תכליתה של הקצבת המזונות היא לאזן בין האינטרסים המתחרים של הנושים, הזכאי למזונות והחייב עצמו. מלאכת האיזון האמורה תלויה בנסיבותיו של כל מקרה ומקרה. העקרונות שישקלו הם צרכי הזכאים למזונות, הכנסותיו של היחיד והכנסותיו העצמאיות של הזכאי למזונות. מטבע הדברים, יכול וראוי שהסכום שייקצב בהליך יהא נמוך באופן משמעותי מן הסכום שנקבע על ידי בית המשפט לענייני משפחה, שכן כאשר חייב במזונות נקלע להליכי חדלות פירעון, תהיה לכך השפעה על הזכאים למזונות. המשמעות היא, שסכום המזונות עשוי לפחות במידה ניכרת על מנת לאזן בין הזכאים למזונות לבין זכויות הנושים להיפרע מחובם, כאשר סכום הקצבת המזונות נקבע בהתאם לסכום המינימאלי הדרוש לצרכי הזכאים למחייתם בצורה מכובדת וללא הוצאות מופרזות (עודד מאור ואסף דגני, עמ' 208-211, בדגש על עמ' 211; עמ' 16/17 בהתייחס לס' 128 לפקודה ). הסכום שייפסק לבקשת הנאמן ניתן לשינוי בהינתן נסיבות או גילויים חדשים (עודד מאור ואסף דגני, עמ' 212).

חייב כספים לאחרים? מוטרד?? התקשר עכשיו 058-7822278 \ 049927787

עורך דין חדלות פירעון יצחק אוסמו

לא מצליחים לכסות חובות ולהתמודד עם החשבונות והתשלומים החודשיים?
כדאי לכם לשקול לפתוח בהליכי חדלות פירעון – התחליף החדש לפשיטת הרגל הידועה.
בספטמבר 2019 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שכשמו כן הוא: מטרתו להביא לשיקום חייבים (שלפי החוק החדש נקראים "יחידים") ולאפשר להם להגיע למצב כלכלי מאוזן ולפתוח בדרך חדשה עם מודעות פיננסית.
התפיסה הנוכחית של בתי המשפט והגורמים המקצועיים שמלווים את התיק היא שאין מקום להעניש אנשים שלא הצליחו להתמודד עם יוקר המחייה ושוק האשראי ונקלעו שלא בהכרח באשמתם לחובות גבוהים.
ההליך נפתח בתקופת בדיקה שבמסגרתה ייבחן המצב הכלכלי של החייב, הנכסים שלו, הכספים שיש ברשותו, וכן ינסו להבין כיצד הגיע למצב של קריסה כלכלית ומה גרם לכך.
בחלקו השני עוסק ההליך בגיבוש תוכנית לשיקום כלכלי שבסופה יינתן לחייב צו הפטר מהחובות שנותרו לו.
אם יש לכם שאלות לגבי ההליך החדש אתם מוזמנים בהחלט לפנות אלינו באמצעות השארת תגובה ו/או באמצעות יצירת קשר טלפוני למספר 04-9927787, 0587822278.
כתובת המשרד : שד' הגעתון 16, נהריה

צריך עורך דין לפשיטת רגל? שלח פרטים וקבל יעוץ עכשיו ללא התחייבות!

הסתבכתם בצרות אני כאן בשבילכם

השאירו את הפרטים נחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן